Nieuwsbericht

Nordinfra gecertificeerd voor verkeersveiligheidsaudits

Geplaatst op: 04-02-2017, 17:48:55

Nordinfra heeft nu ook de expertise in huis om verkeersveiligheidsaudits uit te voeren op provinciale en gemeentelijke wegen. Een verkeersveiligheidsaudit is een standaardmethode die een onafhankelijk oordeel geeft over de gevolgen van een infrastructureel ontwerp op de verkeersveiligheid.

Een wegontwerp is vaak het resultaat van compromissen, waarbij de verkeersveiligheid niet altijd optimaal wordt geborgd. Met behulp van een audit kan de wegbeheerder (of een andere belanghebbende) een wegontwerp door een onafhankelijke verkeersveiligheidsexpert laten toetsen op de te verwachten verkeersveiligheidseffecten. Dit helpt al tijdens de plan- en ontwerpfases bij een zorgvuldige en verantwoorde besluitvorming. Zowel voor nieuwe wegen als voor reconstructies van bestaande wegen.

Nordine Bouchiba, deskundige op gebied van verkeersveiligheid en wegontwerp, is onlangs gecertificeerd tot verkeersveiligheidsauditor voor het “onderliggend” wegennet (gemeentelijke en provinciale wegen).

Heeft u interesse in de mogelijkheden voor uw organisatie of wilt u meer weten over verkeersveiligheidsaudits? Neem dan contact met ons op: info@nordinfra.nl

Verkeersveiligheidsaudit

Ga terug naar de vorige pagina.