Nieuwsbericht

Provincie Limburg besluit tot aanleg Buitenring

Geplaatst op: 13-10-2010, 18:16:06

Krantenkop BPL uit DDL

Foto links: Nordine Bouchiba geeft namens de Provincie Limburg uitleg over de Buitenring aan het publiek (bron: Dagblad de Limburger)

Op 8 oktober jl. heeft het Limburgs parlement besloten tot de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. Het provinciaal inpassingsplan werd met een ruime meerderheid vastgesteld. Dit is een zeer belangrijke mijlpaal in dit project, waar al meer dan 10 jaar aan wordt gestudeerd. Nordinfra Advies heeft voor het thema verkeer -een van de belangrijkste thema's in het inpassingsplan- inhoudelijke en procesmatige ondersteuning geleverd aan de Provincie Limburg. 

De aanleg van de Buitenring, die 26 kilometer lang is en 314 miljoen euro gaat kosten, moet in 2012 van start gaan. In 2015 zal men gebruik kunnen maken van de nieuwe ringweg. De verwachting is wel dat de Raad van State zich volgend jaar nog zal moeten uitspreken over ingestelde beroepen.

Voor meer informatie over de Buitenring, klik op het krantenartikel hierboven, klik op referenties (rechtsboven) of ga naar www.buitenringparkstad.nl.

Ga terug naar de vorige pagina.